Morotspannkaka
Min lunch idag. Morotspannkaka ^^
(Jag halverade receptet och istället för att ta vanligt vetemjöl lade jag 1dl fullkornsmjöl)
(Jag halverade receptet och istället för att ta vanligt vetemjöl lade jag 1dl fullkornsmjöl)
Recept (4pers):
1½ dl vetemjöl
½ dl rågmjöl eller grahamsmjöl (eller ytterligare ½ dl vetemjöl)
4 rivna morötter (ca 200 g)
½ tsk salt
4 dl mjölk
4 ägg
3 msk rapsolja (eller margarin/smör)
Blanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och
vispa till en slät smet. Blanda i morötterna. Vispa i resten av mjölken och äggen.
Tillsätt hälften av oljan. Låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.
Värm olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.
Kommentarer
Trackback