Skagenlax

 
Nomnom. Dagens mat blev Skagenlax, ris och sallad (bestående av blandad sallad, fetaost,
tomat, soltorkat tomat och krutonger). Är så sjukt mätt så ligger i soffan nu och typ dör, haha.
(Tips: Ät på små tallrikar! Äter man på stora tallrikar tar man oftast för stor potion mat.) 
 
Recept (för 4 pers):
Ingredienser:
4 st laxfiléer i portionsbitar à 150 g
Fyllning: 150 g räkor, skalade
3 msk lätt crème fraiche
3 msk majonäs
1 dl dill, hackad
lite salt och peppar
 
 Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Gör ett djupt snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit,
så att du får en ficka. Se till att du inte skär igenom skinnet.
2. Hacka räkorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen.
Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.
3. Baka laxen i mitten av ugnen 12-15 minuter. Toppa med en klick rom.

Kommentarer
Postat av: Hedvig Gustafsson

SV: Ja, det håller jag faktiskt med om haha!! :)

2012-08-07 @ 18:25:43
URL: http://dtlc.blogg.se/
Postat av: kaffehörnan

Riktigt gott

Svar: Det var det verkligen :)
Jonna Teir

2012-08-07 @ 21:43:15
URL: http://www.kaffehornan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0