Skagenlax
Nomnom. Dagens mat blev Skagenlax, ris och sallad (bestående av blandad sallad, fetaost,
tomat, soltorkat tomat och krutonger). Är så sjukt mätt så ligger i soffan nu och typ dör, haha.
(Tips: Ät på små tallrikar! Äter man på stora tallrikar tar man oftast för stor potion mat.)
Recept (för 4 pers):
Ingredienser:
4 st laxfiléer i portionsbitar à 150 g
Fyllning: 150 g räkor, skalade
3 msk lätt crème fraiche
3 msk majonäs
1 dl dill, hackad
lite salt och peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Gör ett djupt snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit,
så att du får en ficka. Se till att du inte skär igenom skinnet.
2. Hacka räkorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen.
Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.
3. Baka laxen i mitten av ugnen 12-15 minuter. Toppa med en klick rom.
Kommentarer
Postat av: Hedvig Gustafsson
SV: Ja, det håller jag faktiskt med om haha!! :)
Postat av: kaffehörnan
Riktigt gott
Svar:
Jonna Teir
Trackback