Friterad Kyckling ~
Kinesisk frityrsmet:
150 g vetemjöl
5 msk majsena
1,5 tsk bakpulver
2,3 dl vatten
0,5 tsk salt
2 msk olja
Gör så här:
Sikta ner mjölet, majsenan och bakpulvret i en bunke.
Vispa i vattnet, lite i taget. Det ska bli en slät smet. Låt svälla i minst 30 minuter.
Rör ner saltet och oljan när det är dags att fritera.
Se till att det du ska fritera är torrt innan du vänder dem i smeten.
Fritera till fin färg i 190 graders olja (t.ex. 1-2 L med rapsolja).
Jag brukar även steka kyckling bitarna en liten stund om de är stora,
bara för att vara extra säker att dom är genomstekta :)
nej precis :) han är grym! följa varandra på bloglovin? :)
säg till när du har lagt till mig så lägger jag till dig :)
tack tack, det här blir säkert gott! :)
Hej
Hittade in här för jag sökte på ett recept på friterad kyckling, ska bli kul och testa ditt då det lät supergott!
Kram Sarah