Jonna bakar marängtårta.

(odekorerad, glömde ta bild då den va dekorerad..!)

Botten:
150g malda hasselnötter
2½ dl florsocker
4 äggvitor

Fyllning:
150g choklad
6 dl vispgrädde
1-2 tsk vaniljsocker

Garnering:
choklad
hallon
kakao

Vispa 4 äggulor till hårtskum.
Blanda 2½ deciliter florsocker med 150g malda hasselnötter.
Vänd ner ca halva blandningen, tillsätt restrerande med stora tag tills allt
blir blandat i skummet. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper
och grädda i mitten av ugnen i  10-12 minuter.
Ta ut och låt svalna. Vänd bottnen uppochner på bakplåtspapper
och dra försiktigt bort papperna den gräddats på
Smält chokladen till fyllningen och bred på bottnarna och låt stelna.
Lägg ihop tårtan med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.
Strö eventuellt ut lite hallon mellan bottnarna.
Bred grädde överst och dekorera med chocklad och hallon.
Sikta över kakao.


Personligen tyckte jag att marängbottnarna va väldigt svåra
att ta bort från bakplåtspappret. De var väldigt kladdiga och tunna.
Annars var tårtan riktigt god. Sött, gott och kladdigt ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0