Vitchoklad och nöt cookies


Bakade ju sega cookies i lördags! De är dock uppätna nu.. Här är receptet iallafall: 

225 g smält smör
165 g farinsocker 
100 g socker
2 ägg
3 tsk vaniljsocker 
310 g vetemjöl
1 tsk bakpulver 
1/2 tsk salt
135 g hackade makadamia nötter (eller cashewnötter) 
175 g hackad vitchoklad

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret
och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills
smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den
grovhackade chokladen och nötterna. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på
plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ca 10 minuter. Kakorna ska ha flytit ut till
ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop
när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar
dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka
och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång. Låt dom svalna och sen kan de
eventuellt  förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över.
Ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0