Macarons - mango ganache

Sådär blev dagens macarons ^^ Helt nöjd får jag väl vara. Fattar inte hur man skall
få smeten till själva kakorna perfekta. Antingen rör jag för mycket, eller för litet >.<
Suuck. Men men. Goda blev dem iallafall och det är ju huvudsaken! :)
Gjorde iallafall macarons med mango ganache. Nom.

Macarons:
100 gram skållade och malda mandlar (eller mandelspån)
110 gram äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått framme i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie
4 matskedar socker
200 gram florsocker

1.Finmal den skållade mandeln i en mixer. Sila mandeln så att de stora bitarna försvinner.
Blanda med florsockret och torkat citron- och limeskal och kör alltihop en extra gång i mixern.

2.Vispa äggvitan med elvisp i en annan skål. När äggvitan börjar skumma, tillsätt sockret försiktigt,
en matsked i taget. Fortsätt vispa tills marängen är tjock, fast och glansig.

3. Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och rör med en slickepott.
Smeten ska inte vara för hård och inte för lös.

4. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper.
Låt dem vila minst en timme på plåten, så att de bildar ett "skinn" på ytan.
Känn försiktigt på ytan för att se att de inte är kladdiga.

5. Värm ugnen till 150°C. Grädda ca 11-13 minuter. Låt svalna och ta försiktigt bort dem
från bakplåtspappret. 

6. Spritsa eller klicka ut fyllningen på kakorna och sätt ihop dem två och två.
Förvara dem i en lufttät burk i kylskåp, helst en dag eller två innan de ska ätas.

Mango ganache:
300 g vit choklad
40 gram smör
180 gram mango pure
50 gram grädde

Smält choklad och smör över vattenbad. Koka upp grädden med mangopuren och låt svalna
något innan hälla över chokladen i tre delar. Blanda från centrum och låt ganachen stå i kylskåpet
tills macaronsen är svala.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0