Räk- och laxmousse kaka <3

Godaste räk- och laxmousse kakan ever. Dräglar bara över att tänka på den, haha.
Gjorde den idag och åt en bit av den för en liten stund sedan. Mums.

Recept:
botten;
ca 200gram kavring eller annat mörkt bröd, 75 gram smör.
fyllning;
500 gram räkor
200 gram rökt lax
2 dl crème fraiche
1,5 dl majonnäs
0,5 dl dill
0,5 dl gräslök
4 gelatinblad

Smält smöret. Lägg brödet i en matberedare eller smula det för hand så du får små smulor.
Blanda sedan i det smälta smöret. Tryck ut i en form med avtagbara kanter.
Lägg gärna ett bakplåtspapper i bottnen av formen. Låt stå i kylen medan du tillreder fyllningen.
Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 minuter. Skölj räkorna och låt dem rinna av.
Smula sönder laxen i en matberedare. (Man kan även lägga i räkorna om dem är stora,
jag använde mig av små räkor så jag hade dem hela). Blanda majonnäsen och crème fraichen,
lägg till finhackad gräslök och dill. Rör sedan ner räkorna och laxen. Krama ur gelatinbladen
och smält dem i en kastrull med ca 1 matsked med vatten. (OBS bara så dem smälter!
Rör om hela tiden!) Blanda sedan ner detta med resten av fyllningen. Rör om väl!
Lägg sedan blandningen ovan på bottnen och låt stå i kylen i mist en timme, helst längre.
Dekorera eventuellt med räkor, dill och gräslök. Sedan är det bara att avnjuta! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0